نوباوه: ديگر مخاطب «پايتخت» نيستم/ نياز صداوسيما به تغييرات اساسي

بيژن نوباوه منتخب مجلس يازدهم گفت: فصل‌هاي قبلي سريال «پايتخت» را ديده بودم و به نظرم کار قابل قبولي بود اما امسال احساس کردم که هرگز مخاطب اين سريال نيستم.


نوباوه: ديگر مخاطب «پايتخت» نيستم/ نياز صداوسيما به تغييرات اساسي





«بيژن نوباوه» خبرنگار و نماينده دوره هشتم، نهم و منتخب يازدهمين دورهمجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار راديو و تلويزيون خبرگزاري فارس، درباره مجموعه تلويزيوني «پايتخت 6» گفت: فصل هاي قبلي سريال را ديده بودم و به نظرم کار قابل قبولي بود اما امسال احساس کردم که هرگز مخاطب اين سريال نيستم.


**نويسندگان پايتخت به احساسات مردم توجهي ندارند


وي در ادامه درباره اعتراض و گلايه خانواده ها مبني بر بدآموزي اين سريال در فصل 6 نيز گفت: درباره برنامه هاي صداوسيما واقعا انتقاد زياد است و اين روزها علاوه بر نوروز مردم صدر در صد در خانه هايشان هستند و برنامه هاي تلويزيون اصلا جذاب نيست. فيلم هاي سينمايي بسيار ضعيف است و بسياري از اينها پخش مي شود با اينکه محدوديت سني دارد در صورتيکه بايد براي بچه هايي که الان مدرسه هم نمي روندو تحملشان هم کمتر است، برنامه ها و فيلم هاي بيشتري پخش کنند.


نوباوه در ادامه نيز بيان داشت: در سريال پايتخت، کاراکتري که راننده نماينده مجلس بود با حرف ها و رفتارش يک نوع اباحه گري و يک نوع رفتار عوام پسندانه اي را تصوير مي کرد. تازه عوامي که ديگر امروزه همين ها را هم نمي پسندد. يعني اين مسائل تکراري است و نشان مي دهد نويسنده هاي سريال نويسنده هايي نيستند که به فرهنگ، فولکلور و احساسات مردم اهميت بدهند. شايد شروع فصل جديد اين سريال با يک شيب برانگيختن احساسات نوستالژيک مردم بود و مردم به دليل سادگي اين سريال جذب آن شدند.


وي ادامه داد: براي مثال لهجه محلي مردم را بسيار جذب مي کرد و آدم ها خيلي بي شيله و پيله بودند ولي سريال کم کم راهي را رفت که سريال هايي که از نظر سناريو ضعيف هستند اين مسير را مي روند. کم کم وارد شرايطي مي شوند که بتوانند 14 قسمت را پر کنند و مسائلي در آن مطرح مي کنند که بيش از اينکه نگاه به نياز جامعه در اين شرايط داشته باشد، متاسفانه سعي مي کند خودش براي خودش بدون در نظر گرفتن خواست مخاطب حرف هايي را بزند که بسياري از آنها تکراري است و شايد خيلي هايش با فرهنگ ما حتي مغايرت دارد.


**ادامه پايتخت با اين هزينه ها به صلاح نيست


نوباوه در ادامه نيز عنوان داشت: نوع ارتباط بين زن و مرد و يا رفتار زن و مردهايي که نبايد به اين شکل در جامعه ما مطرح شود. به خصوص سريالي که در خانه هاي مردم جا دارد و اين روزها مردم با توجه به شرايطي که دارند براي آن وقت و توجه زيادي مي گذارند. به نظر نمي رسد نويسندگان اين سريال خيلي دلشان به حال مردم بسوزد و اين سريال را براي اغناي افکار عمومي و پر کردن ساعت فراغت آنها ساخته باشند. فکر مي کنم ساخت اين سريال به پايان رسيده است و ادامه اين سريال و چند ده ميليارد هزينه کردن اصلا به صلاح نيست و مي شود همين هزينه ها را صرف توليد مستند و سريال هاي بهتر به لحاظ محتوا کرد که شايد به مراتب تاثيرش بيشتر باشد.


نوباوه تصريح کرد: نمي توان گفت کل برنامه ها را تعطيل کنيد و همه برنامه ها خسته و کسل کننده باشد و فقط يک سريال را با حدود 20 ميليارد تومان هزينه به اين شکل بخواهيد عرضه کنيد که اين همه انتقاد را هم به دنبال داشته باشد. به نظر مي رسد صداوسيما يک نگاه روانشناسانه و جامع شناسانه به برنامه ها را از دست داده و علي رغم اينکه برخي از مسئولين اين سازمان ادعاي زيادي در روانشناسي دارند، حداقلش را هم ندارند و شرايط توليد يک برنامه آن هم در شرايط بحران در رسانه ملي را رعايت نکردند و اين يک عيب بسيار آشکاري است که حتما بايد در مورد اين سازمان تصميم هاي بهتري گرفت و يا افرادي را به کار گرفت که واقعا صلاحيت توليد برنامه را در اين سازمان داشته باشند.


وي درباره ضعف در نظارت مديران تلويزيون و سوءاستفاده سازندگان نيز گفت: وقتي که مديريت در يک رسانه، مديريت آگاه باشد، قطعا عواملي که با آنها کار مي کنند نيز عواملي آگاه به کار هستند. تهيه کننده آن چيزي را مي سازد که به او مي گويند يا تهيه کننده پيشنهادي مي دهد و سازمان اگر پيشنهادش را نپذيرد عوض مي کند. اساسا مي گويند متولي است که آبروي امام زاده را حفظ مي کند.


**صداوسيما نياز به يک تغييرات اساسي دارد


وي افزود: صداوسيما امروز با مشکلات بسياري مواجه است. چه از نظر مسائل مالي که اين سازمان با آنها دست به گريبان است و چه از نظر مديريتي که واقعا اين روزها زبانزد شده است و فکر مي کنم يک نياز اساسي براي تغييرات بنيادي و اساسي در داخل سازمان صداوسيما وجود دارد و اگر اين اتفاق نيفتد روز به روز مخاطبان اين سازمان کمتر خواهند شد و رغبت مردم براي ديدن رسانه هاي خارجي بيشتر خواهد شد و در واقع ما را از هدف رسانه ملي دور مي کند.


نوباوه عنوان داشت: ما قبلا هم در مجلس تلاش کرديم تا قانون اداره صداوسيما را تدوين کنيم اما متاسفانه دست هايي که در کار هست جلوي اين کار را گرفت. اين مسئله، مسئله تازه اي نيست و بارها رهبري فرمودند من رئيس سازمان را انتصاب مي کنم ولي اداره صداوسيما را قانون معلوم مي کند و ما قانوني مدون براي اداره صداوسيما نداريم. شوراي نظارتي که بر صداوسيما نظارت مي کند، نظارت استصوابي نيست و نظارتش فقط براي تهيه گزارش و در اختيار گذاشتن اين نظارت براي سران سه قوه و مقام معظم رهبري است. به همين دليل تمکين کافي از سوي صداوسيما نسبت به اين نظارت وجود ندارد و البته شوراي نظارت هم فراز و نشيب داشت.آن زمان که افراد متخصص در آن بودند بهتر و کاراتر عمل کردند و آن زماني که افراد متخصص کمتري در آن بودند شايد به سمت نگاه سياسي بيشتر رفت و آسيبش به انقلاب ما و همه ارزش هاي ما است و واقعا فکر مي کنم صداوسيما نياز به تغييرات بسيار جدي دارد و افرادي که منصوب مي شوند بايد از حداقل فهم رسانه اي برخوردار باشند که متاسفانه طي اين چند سال ما اين را نديديم و متاسفانه اثراتش را هم در برايند صداوسيما داريم مي بينيم.


اين نماينده مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: غير از معاونت سياسي صداوسيما که واقعا پر سابقه ترين معاونت سازمان هست و نيروهاي بسيار زبده اي دارد و در برهه هاي گوناگون و شرايط مختلف خيلي خوب کار کرده و خود را نشان داده مابقي سازمان دچار مشکل است. اما بسياري از معاونت هاي ما اينطور نيست و استقلال صداوسيما با اين شرکت هاي اقماري که به نوعي منويات صداوسيما را در دست گرفتند تا جايي که رئيس سازمان مي گويد نمي توانيم تبليغي را مجاني پخش کنيم در حاليکه وضعيت کشور در برهه حساسي است.


نوباوه ادامه داد: براي اينکه مردم را در خانه نگه دارند شرکت هاي اينترنتي تشويق شوند اين ها نياز به سازوکار دارد اما رئيس سازمان علني مي گويند که ما اين قدرت را نداريم يعني چه؟ يعني رسانه ملي يک کشور فقط بايد پول دربياورد؟ و در اختيار شرکت هايي قرار بگيرد که هيچ هدف فرهنگي براي اين سازمان ندارند و ما نشانه هايش را از اين آگهي هايي که کل سبک زندگي مردم را تغيير داده و مشکل هاي اساسي براي مردم و براي هويت اسلامي ايراني ما ايجاد کرده را شاهديم که مسئله بسيار مهمي است حتي بيش از پرداختن به يک سريال. به نظرم مسئله صداوسيما امروز به نقطه حساسي رسيده است و اگر آدم هاي متخصص در اين سازمان در مديريت کلان به کار گرفته نشوند ما شاهد ضربه هاي بسيار سختي خواهيم بود. 


انتهاي پيام


صداقت مثالزدني در حادثه تلخ! در همين کشور خودمان و طي همين چند س

تريبون تروريسم در اختيار کرونا/ رفتاري که صداي اپوزيسيون را هم د

نوباوه: ديگر مخاطب «پايتخت» نيستم/ نياز صداوسيما به تغييرات اساس

آمريکا ،صدام و جنايت

مي ,سريال ,صداوسيما ,سازمان ,مردم ,يک ,اين سريال ,است و ,اين سازمان ,مي کند ,مي کنم ,مخاطب پايتخت» نيستم ,ديگر مخاطب پايتخت»
مشخصات
آخرین جستجو ها